Monday, August 16, 2010

MB menemui penduduk Kijal sempena RamadhanPetang Sabtu lalu (14 Ogos 2010), YAB Dato' Seri Haji Ahmad bin Said, MB Terengganu telah menemui warga emas, pesakit kronik dan ramai lagi yang seumpamanya berjumlah 744 orang dengan mengagihkan bantuan zakat bertempat di Dewan Sivik, Kijal, Kemaman.


Beliau sebagaimana biasa menyampaikan sendiri bantuan itu kepada setiap penerima tanpa berasa penat kerana yang penting baginya ialah dapat bersalaman dengan golongan berkenaan, sambil bertanya khabar.

To' Puan Seri Norliza turut bersama mengagihkan zakat kepada warga fakir miskin.

Pada kali ini zakat yang disampaikan itu antara RM200 hingga RM350 seorang melibatkan jumlah keseluruhannya RM260,400.

Para penerima zakat di DUN berkenaan melahirkan rasa syukur dan sukacita di atas kehadiran Menteri Besar sendiri menyampaikan wang zakat itu bagi dibelanjakan oleh mereka di bulan Ramadhan.

Dato' Seri Ahmad meluangkan masa melawat bazar ramadan Pekan Kijal dan menyerahkan apron kepada peniaga sempena Semarak Ramadan anjuran Berita Harian.

Selepas itu, Dato’ Seri Ahmad mengadakan lawatan ke Bazar Ramadhan Pekan Kijal bagi melihat sendiri perjalanan urus-niaga di situ sambil bertanya khabar kepada para peniaga.

Bagi memastikan kebersihan diutamakan oleh peniaga, beliau sendiri menyerahkan Apron kepada peniaga.

Tiga menerima wang zakat gembira dan mengharapkan raya tahun ini lebih bermakna buat mereka.

Bagi Dato’ Seri Ahmad, Pekan Kijal itu begitu meruntun hatinya penuh dengan nostalgia kerana beliau dilahir dan dibesarkan di situ.

Beliau kemudiannya menghadiri majlis berbuka puasa bersama penduduk di Kampung
Batu 9, Kijal dan kemudiannya menunaikan solat bersama-sama.

TERENGGANU HARI INI

No comments:

Post a Comment