Sunday, April 17, 2011

Perdana Menteri Turun Padang di Terengganu 30 April Ini


Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak akan mengadakan lawatan sehari ke Terengganu sempena Program Turun Padang (PTP), 30 April ini (Sabtu).


Beliau dijadualkan tiba di Lapangan Terbang Sultan Mahmud pada jam 8.45 pagi dan terus memulakan lawatan ke Pekan Batu Enam, Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Tunggal dan Parlimen Kuala Nerus.

Perdana Menteri akan berjalan kaki menemui pemimpin dan rakyat di Peti Undi Batu Enam, DUN Bukit Tunggal dan Parlimen Kuala Nerus serta menikmati sarapan pagi di Kedai Alias, di Pasar Batu Enam.

Lawatan kerja beliau di pasar berkenaan melibatkan kawasan menjual kuih muih, pasar basar, sayur-sayuran, buah-buahan dan pelbagai barangan lain.

Sejurus kemudian, Perdana Menteri bakal menziarahi rumah seorang warga emas yang uzur, Puan Chik Mamat, 85, di Kampung Pengkalan Arang, sebelum meneruskan aktiviti gotong- royong membaiki rumah seorang penduduk miskin, Raja Azizah Raja Ali, 57, di kampung yang sama.

Selepas itu, Dato’ Seri Mohd Najib dijadualkan ke program kedua, Pelancaran Pasar Baru Bukit Tunggal, diikuti ke program Perjumpaan Mesra YAB Perdana Menteri Bersama Rakyat DUN Manir bertempat di Padang Bola Kampung Pulau Bahagia, Manir.

Pada sebelah petang, Perdana Menteri akan merasmikan Perumahan Pangsapuri Rakyat Mampu Milik di Pulau Duyong, sebelum meneruskan aktiviti menemui rakan laman sosial `Facebook’ beliau.

Program Perjumpaan Jalinan Setiakawan Maya YAB Perdana Menteri Bersama Rakan Facebook bakal berlangsung di Bilik Rajawali 1 (Aras 2), di Marina Ri-Yaz Heritage, Pulau Duyong, kira-kira jam 5 petang.

Sejurus kemudian, sidang media akan diadakan di bilik bersebelahan sebelum beliau meneruskan aktiviti perjumpaan tertutup dengan semua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dan YB Ahli Parlimen seluruh Terengganu.

Pada sebelah malamnya, Perdana Menteri dijadualkan bersama kepimpinan masyarakat termasuk parti komponen Barisan Nasional di Taman Tamadun Islam.

Selepas menamatkan program terakhir sempena lawatan kerja sehari itu, beliau akan berlepas pulang ke Kuala Lumpur dengan pesawat khas.

Unit Komunikasi Negeri

TERENGGANU HARI INI

1 comment:

  1. Nak juga dengar cerita tentang Bandar G,yg pernah dicadangkan oleh ketengah tahun 80an,di sekitar mukim pasir raja,le ni tengok dah jadi trend asyik kemaman je yg banyak projek,mungkin sbb Mb dah 2 org dah dari kemaman.

    ReplyDelete